Mini piackutatás: Mennyibe kerül az autómentés Budapesten?

2020-01-07

A fenti kérdés megválaszolásához végeztünk egy kis piackutatást, hogy megtudjuk, milyen árakra számíthatunk, ha autómentésre, autószállításra lenne szükségünk Budapesten.

Kétség sem férhet hozzá, hogy ha valaki autómentőt keres, akkor a választást döntően befolyásolja az autómentés ára. Igyekszik mindenki megtalálni a lehető legolcsóbb szolgáltatást, de ehhez több tucat autómentővel kellene felvegyük a kapcsolatot, hogy megtalálhatjuk a pénztárcánk számára legideálisabb választást.

Természetesen egy ilyen kellemetlen helyzetben nem tehetjük meg azt, hogy akár órákon át keressük a legolcsóbb megoldást, ezért megtettük ezt most mi.

Felhívtunk 10 különböző autómentőt, hogy árajánlatot kérjünk egy egyszerű autómentésre. Minden esetben ugyan azt a helyszínt, távolságot adtuk meg, hogy objektíven összehasonlíthassuk az árakat.

Autómentés helyszíne: Deák Ferenc tér
Szállítási helyszín: Nyugati pályaudvar
Útvonaltervezés ide kattintva érhető el.

útvonal

A két helyszín között a legrövidebb útvonal 1,9 km. Ezt a távolságot pedig 5-14 perc között lehet megtenni a Google útvonal tervezője szerint, hozzátesszük elvileg.

Az útvonalat 15:00-kor terveztük, ilyenkor igen sűrű a forgalom a városban, de mégsem a legsűrűbb csúcsforgalom.

A szállítandó autó nem sérült, csupán lerobbant, így egy sima autómentés helyzetet szimuláltunk. A szállítandó személyek száma 2, az autó típusa pedig egy Toyota Corolla sedan.

Az eredmény nem okozott túl nagy meglepetést. A fenti szituációra a legolcsóbb árajánlat 13.000 forint volt, míg a legdrágább 16.000 forint. Mindössze 3000 forint különbség volt az autómentés árak között, ami nem tekinthető jelentősnek.

Tehát kijelenthetjük, hogy a fő szempont, ami alapján többnyire autómentőt választunk, gyakorlatilag nem tesz különbséget az autómentők között, hiszen szinte mindenki ugyan azon az áron dolgozik a piacon.

De akkor mégis mi alapján válaszunk autómentőt, ha nem az ár alapján?

 

Erre is készültünk, és az árajánlatkérés során figyeltük, hogy egyes autómentők mi alapján határozzák meg az árakat.

Itt már nagyobb meglepetésként ért, hogy a 10 felkeresett autómentő közül csupán 5 esetben kérdezték meg a kiszállási és szállítási helyszín mellett, hogy:

• Milyen járműről van szó?
• Milyen állapotban van a szállítandó jármű?
• Hány személyt kellene elszállítani?

Ez azért is érdekes, mivel a fent említett információk befolyással vannak az autómentés, autószállítás árára. Abban az 5 esetben, ahol ezek a kérdések nem hangoztak el, kellemetlen meglepetés érhet, hiszen a helyszínen az előzetesen egyeztetett ár változhat.

Hogy pontosan mi befolyásolja az autómentés árát, arról korábban írtunk egy cikket, amit ide kattintva érhet el.

Mivel az ár tekintetében nincs jelentős különbség, érdemes olyan egyéb szempontokat is figyelembe venni, mint:
• Kiszállási idő.
• Hány személyt tud egyszerre elszállítani az autómentő?
• Vállal-e garanciát az autó állapotának épségére a szállítás során?

Tapasztalatunk azt mutatja, hogy az autómentés ára után a leggyakoribb szempont, amit figyelembe veszünk, az a kiszállási idő. Közel sem mindegy ugyanis, hogy meddig kell feltartanunk a forgalmat lerobbant autónkkal, vagy mennyit késünk épp onnan, ahová igyekeztünk. Mindenkinek a célja, hogy mihamarabb szabaduljon ebből az idegesítő helyzetből.

autómentő kiszállási idő

Természetesen a mini piackutatásunk során, ezt a szempontot is kiemelten figyeltük, és mindenhol rákérdeztünk, hogy mikorra várható a kiszállás?

A leggyorsabb ígért kiszállás 30 perc volt, míg a leglassabb 50 perc. Természetesen itt csak a kalkulált kiszállásra hagyatkozhattunk, pontosabb képet csak akkor kaptunk volna, ha ki is hívjuk a 10 autómentőt és mérjük a tényleges kiszállási időt.

Itt már kicsit nagyobb a szórás, mint az árak esetében, ezért ha autómentőt keresünk, ne feledjük megkérdezni a kiszállás várható idejét, hiszen döntő lehet.

Összességében kijelenthető, hogy olyan kicsi az autómentés árak között a különbség a fővárosban, hogy nem érdemes csak az ár alapján választan.

Sokkal jobban járhatunk, ha olyan egyéb szempontokat is szem előtt tartunk, mint a kiszállási idő, vagy épp hogy milyen alaposan térképezi fel 1-1 autómentő a szituációt, hogy a lehető legpontosabb árat adhassa, és a lehető legfelkészültebben érkezzen az autómentés helyszínére.

Amennyiben az autómentés, szállítás árak mellett fontos a gyors kiszállási idő, hogy autója biztonságban legyen a szállítás során, és a lehető leggyorsabban és kényelmesen kiszabaduljon a kellemetlen helyzetből, keressen minket bizalommal.

További Blog bejegyzések