12+1 gyakori kérdés autómentéssel kapcsolatban

2019-03-30

Az autómentés nem egy szokványos szolgáltatás, hiszen senki sem önszántából keres autómentőt, hanem az adott helyzet kényszeríti rá. Éppen ezért akinek még nem volt szüksége autómentésre, az nem is tájékozott a témában.

Ebben a cikkben összeszedtük az évek során kapott megannyi kérdés közül a leggyakrabban felmerülőket, hogy gyors választ kaphasson, kérdéseidre már azelőtt mielőtt feltenné őket.

Mennyi idő alatt tudunk kiérkezni az autómentés helyszínére?

Budapest területén 30-40 percen belül szinte bárhol meg tudjuk kezdeni az autómentést. Természetesen ezt az időt nagyban befolyásolhatják olyan külső tényezők, mint:

=

forgalmi dugók

=

reggeli és délutáni csúcsforgalom

=

időjárási viszonyok

=

karbantartási munkálatok

=

előre nem látható balesetek

Budapesten kívül is vállalnak autómentést, autószállítást?

Bárhol vállalunk autómentést, hiszen ez a hivatásunk, és szeretjük a munkánkat, azaz az ország egész területén, és akár nemzetközileg is számíthat az Autómentő Budapest csapatára.

Nagy titkot nem árulunk el azzal, hogy a fő célterületünk Budapest és Pest megye, hiszen a jó autómentő egyik fő ismérve a lehető leggyorsabb kiszállási idő, amit Budapesten tudunk garantálni.

Amennyiben viszont Budapestről szeretne autót szállítani bárhová, vagy pont Budapestre szeretné eljuttatni járművét, szintén jó szívvel tudjuk javasolni szolgáltatásainkat.

Ha viszont egy távolabbi vidéki városból szeretné egy másik vidéki városba szállíttatni autóját, vagy Budapesttől messze hagyta cserben autója, akkor nem biztos, hogy mi leszünk Ön számára azok, akik a legkedvezőbb ár-érték arányú ajánlatot tudjuk adni, igény esetén viszont azonnal indulunk.

Hogyan alakulnak az autómentés árak?

Az autómentés ára 10.000 forinttól kezdődik, de a díjszabásnál figyelembe kell venni a következőket:

t

működőképes vagy sem az autó? (fel tud állni a trélerre, vagy vontatni kell?)

t

lesz-e várakozási idő a helyszínen, vagy azonnal nekiláthatunk az autómentésnek?

t

mekkora autóról van szó? (kisautó, sedan, kombi, terepjáró, kisbusz, stb…)

t

balesetet szenvedett vagy műszaki hibás? (baleset esetén hol és milyen mértékben sérült?)

Az autómentés díjszabását részletesebben körüljárjuk az Autómentés árát befolyásoló tényezők című bejegyzésükben.

El tudjuk-e szállítani az autó többi utasát is?

Természetesen minden utast el tudunk szállítani. Az autómentőbe a sofőr mellé még két utas számára van hely, de amennyiben több utas elszállítására lenne szükség, több alternatívát, megoldást is tudunk nyújtani.

Külföldi autószállításra is van lehetőség?

Amennyiben külföldön van szükség autómentésre vagy autószállításra nyugodtan forduljon hozzánk bizalommal.

Ilyen esetekben is több megoldással szolgálunk. Haza tudjuk hozni az autót akár az utasokkal együtt, de arra is van mód, hogy csereautóval érkezünk a helyszínre, így a meghibásodott autót hazaszállítjuk, a csereautóval pedig zavartalanul folytathatják külföldi utazásukat.

Ha csak pár km-t kell vinni, miért 10.000 forinttól indulnak az autómentő árak?

Természetesen megértjük, hogyha az autót csak pár kilométerre kell vinni, akkor jogosan merülhet fel a kérdés, hogy mire fel kérünk el ugyanannyit, mint egy „normál” autómentés esetében.

Sajnos egy ilyen rövid távú autómentés során is oda kell mennie, az autómentőnek, majd a mentést követően vissza a telephelyre, amivel akár órák is eltelhetnek.

Éjjel is van autómentés?

Mivel a technika ördöge sosem alszik, ezért mi sem hunyhatjuk le a szemünket, és folyamatos, NON-STOP készenlétben várjuk a hívását.

Az év mind a 365 napján rendelkezésre állunk, és ezt szó szerint értjük. Hétvégén és ünnepnapokon is keressen minket bizalommal, ha azonnali, biztonságos autómentésre lenne szüksége.

Van-e biztosíték, hogy az autómentés során nem sérül az autó?

Kiemelten fontosnak tartjuk a pontos, szakszerű autómentést, éppen ezért csak több évtizedes tapasztalattal rendelkező óvatos, megfontolt sofőrökkel dolgozunk.

Sajnos mivel rajtunk kívül rengetegen közlekednek a forgalomban bármi megtörténhet, de az autó épségére garanciát vállalunk, és minden általunk szállított autó biztosítva van, az esetleges károk megtérítésére.

Egy szó, mint száz, nálunk az autója a lehető legjobb kezekben lesz.

Mekkora tapasztalattal rendelkeznek az autómentésben?

Erre a kérdésre azzal kezdenénk, hogy:

Több, mint 12 éves tapasztalattal rendelkezünk az autómentés területén. Ez idő alatt rengeteg különféle helyzettel és szituációval találkoztunk, amelyek során megannyi tapasztalattal lettünk gazdagabbak.

Természetesen az előző állítás igaz, de ennek a hitelességét Ön nem tudja leellenőrizni. Az „üres szavak” helyett beszéljenek inkább a képek. Tekintse meg képgalériánkat, ahol bár csak munkáink töredékéről találhat referencia fotókat, de bízunk benne, hogy elegendő lesz ahhoz, hogy elnyerhessük a bizalmát, és minket válasszon autója mentésére, szállítására.

Mi az első teendő, ha lerobbant az autó?

A legelső jó tanács egyben óriási közhely: Őrizze meg a hidegvérét, nyugalmát! Tiszában vagyunk vele, hogy nem épp egy kellemes szituáció, de ha elveszi a fejét, és rossz döntéseket hoz, akkor csak annál mélyebbre kell nyúlni a pénztárcájába, és annál nehezebben szabadul az idegtépő helyzetből.

Az első lépés, hogy ellenőrzi, mi okozhatta a lerobbanást, orvosolható-e a helyszínen? Ha nem találja a hibát, akkor mérlegelni kell, hogy ki tudna segíteni? Ismerősök, rokonok, kollégák, akik mozdíthatóak? Érdemes azokkal kezdeni, akik jártasabbak az autójavításban. Ha pedig semmiképp sem hárítható el a hiba a helyszínen, akkor jön a végső megoldás, az autómentő hívása.

Még több hasznos tippet olvashat a Mi a teendő, ha lerobbant, az autó? című korábbi bejegyzésünkben.

Az autókon kívül egyéb járműveket is szállítanak?

Fő profilunk az autómentés és szállítás, de ezen kívül foglalkozunk még: motorszállítással, kisteherautó szállítással, lakókocsi szállítással. Az összes szolgáltatásunkról bővebb információért kattintson az alábbi gombra.

Mi a teendő, ha autópályán robbant le az autó?

Az egyik legrosszabb hely ahol autónk felmondhatja a szolgálatot, az autópálya. Ilyen esetekben nagyon körültekintően kell eljárni! A legbiztonságosabb ha sikerül eljutni a legközelebbi pihenőig vagy benzinkútig, és ott megvárni a segítséget.

Ha erre nincs lehetőség, akkor mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a többi autós időben észleljen minket és az autónkat.

 

Kapcsoltjuk be az autón a vészvillogót, és minden utast szállítsunk ki az autóból. Az utasok lehetőleg láthatósági mellényben legyenek az autón kívül. Rögzítsük az autót kézifékkel, vagy rakjuk sebességbe, esetleg mindkettő. Helyezzük ki az elakadásjelző háromszöget, az autótól legalább 200 méter távolságra.

Ezután távolodjunk el az autópályától biztonságos helyre, és csak ezt követően kezdjünk el autómentőt keresni.

Árokba borult, kitört kerekű autók mentését is megoldják?

A nagyobb mértékben sérült, és nehezen megközelíthető autók esetében többnyire darus mentésre van szükség. Ezek speciális esetek, amelyek speciális elbírálást, több információt követelnek. Ilyen esetekben telefonos helyzetfelmérést követően tudunk bővebb tájékoztatást adni. Kérjük, hívjon minket a +36 20 321 9725 számon.

További Blog bejegyzések